Volg je Hart, gebruik je Hoofd.

Level Psychologie / 18 november 2019

De wet van diversiteit in mij. Alles heeft recht van bestaan.

Vroeger toen ik jong was, hoorde ik voor het eerst het verhaal van de dieren in het grote bos. Er werd een wedstrijd georganiseerd voor alle dieren uit het bos. Elk dier moest zo snel mogelijk bij de eindstreep proberen te komen. Maar alle dieren moesten hardlopen. Dat betekende dat de vogel en de slak geen schijn van kans hadden. Dat ging natuurlijk niet. Het moraal was dat een ieder het beste was in het doen waar het dier zelf goed in was. Je moet een vogel niet laten hardlopen en een haas niet laten vliegen. Als jong meisje vond ik dit meer dan logisch. Diversiteit is een wet van de natuur.

Ik leer veel van de wetten van de natuur en hoe deze werken in mij als mens. De diversiteit in mij is een grote hoeveelheid karaktereigenschappen, vaardigheden, overtuigingen en meningen, die op verschillende momenten gepast of ongepast naar de oppervlakte komen. Dat maakt dat ik in sommige dingen heel goed ben, maar in andere zaken helemaal niet. Zo heb ik veel verstand van menselijk gedrag, maar als de computer niet doet dat ik wil dat hij doet, moet ik mijn 9 jarige dochter vragen dit voor mij op te lossen.

Toch voel ik een druk dat ik het allemaal moet kunnen. Ik ben de haas die ook wil kunnen vliegen, en de vogel die het hardste wil kunnen lopen. In samenwerkingen wil ik het liefst alleen maar tijgers om me heen en schildpadden daar spring ik graag overheen. Ik zoek naar gelijkgestemden en hanteer het liefst een waarheid waar een ieder zich naar kan voegen. Dus hoe logisch het was als jong meisje om te constateren dat diversiteit betekent dat ieder doet waar die goed in is en een eigen unieke bijdrage heeft aan het geheel, hoe makkelijk blijk ik daar als volwassene overheen te willen stappen. 

Bewustwordend van de diversiteit in mij, zie ik in dat het voor mij het beste werkt als ik doe waar ik goed in ben en accepteer dat ik voor andere zaken ondersteuning nodig heb. Zo lever ik mijn beste bijdrage aan het geheel en nodig ik de ander uit om hetzelfde te doen. Wat een rust.

De natuur geeft mij inzicht in mijzelf, mijn bewegingen en die van mijn omgeving. Het leert mij mijn hart te volgen en mijn hoofd te gebruiken. Zou de natuur het zo bedoeld hebben?

Blogs
Volg je Hart, gebruik je Hoofd.
Level Psychologie / 18 november 2019
Micro-consciousness
Level Psychologie / 19 november 2018
Het nieuwe processen
typify / 25 april 2018

Eindelijk maak ik mijn droom waar.

Dank jullie wel.  Ik ben blij!

Cher van Tol