Authenticiteit

Level Psychologie / 25 april 2018

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat ik steeds weer en bij iedere gelegenheid, op het juiste moment en op de juiste plaats ben. Dat alles wat gebeurt goed is. Vanaf dat moment heb ik rust. Nu weet ik dat men dat VERTROUWEN noemt.

Charlie Chapling schreef in 1959 een brief op zijn 70ste verjaardag. Charlie Chaplin, 1959
OP HET MOMENT DAT IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, kon ik accepteren dat emotionele pijn en lijden slechts waarschuwingen voor me zijn dat ik niet mijn waarheid leef. Nu weet ik dat men dat AUTHENTICITEIT noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, ben ik ermee opgehouden mezelf van mijn vrije tijd te beroven. Ik ben opgehouden met het bedenken van geweldige projecten voor de toekomst. Op het moment doe ik slechts dat wat me vreugde en plezier brengt, waar ik van hou en wat mijn hart blij maakt. Op mijn manier en in mijn eigen tempo. Nu weet ik dat men dat EERLIJKHEID noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, heb ik me bevrijd van alles dat niet gezond voor me was. Van eten, van mensen, dingen en situaties, van alles dat me steeds maar weer naar beneden trok, weg van mezelf. In eerste instantie noemde ik dat gezond egoïsme; nu weet ik dat het ZELFLIEFDE is.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, ben ik gestopt met altijd gelijk te willen hebben. Daardoor heb ik me steeds minder geïrriteerd. Nu weet ik dat men dat NEDERIGHEID noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, heb ik geweigerd nog langer in het verleden te leven en me zorgen te maken om de toekomst. Nu leef ik alleen nog maar in het ogenblik, daar waar alles gebeurt. Zo leef ik op dit moment iedere dag en noem het BEWUST ZIJN.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat mijn denken me klein en ziek kan maken. Op het moment dat ik mijn hart liet spreken echter werd mijn verstand, mijn denken, een belangrijke partner. Deze verbinding noem ik nu DE WIJSHEID VAN HET HART.
We hoeven niet meer bang te zijn om ons bloot te geven . Ook hoeven we geen conflicten met onszelf en anderen te vrezen: zelfs sterren botsen wel eens op elkaar en juist daardoor ontstaan er weer nieuwe.
Nu weet ik: DAT IS HET LEVEN.

(Tekst die Charlie Chaplin schreef op zijn 70ste verjaardag, op 16 april 1959)

Dit is de Boodschap die wij uitdragen vanuit Level-Psychologie.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke boodschap, deze boodschap is een zijns staat wat we ook de meebeweging noemen.
Hier vanuit is onze uitstraling congruent leven, zo binnen en buiten zijn dat wat je bent.
Hiermee leef je in resonantie is dat wat passend voor jou is en wat bij jou uniekheid hoort en past.

Potentie wat vrij kan zijn, doen wat we voelen en wat passend is in ieders eigen leven. Is dit niet ieders geboorterecht.

Blogs
Volg je Hart, gebruik je Hoofd.
Level Psychologie / 18 november 2019
Micro-consciousness
Level Psychologie / 19 november 2018
Het nieuwe processen
typify / 25 april 2018

Eindelijk maak ik mijn droom waar.

Dank jullie wel.  Ik ben blij!

Cher van Tol